Haal de warmte in je huis met de magic van een warmtepomp

Wij zorgen voor de warmtepomp onderdelen & installatie

Offerte aanvragen binnen 1 minuut

Wij werken uitsluitend met A- kwaliteit warmtepompen

Verrijk je woonomgeving met de magie van een warmtepomp Met de innovatieve warmtepompen van Zonaltijd kun je het ultieme comfort in je huis realiseren, en dat alles tegen betaalbare kosten en met een hart voor onze planeet. Dankzij onze uitgebreide expertise heb je een uitgebreide selectie aan warmtepompen voor vrijwel elke situatie. Overweeg je de aanschaf van een warmtepomp? Ontdek hieronder de diverse warmtepompsystemen van Zonaltijd.

Volledig elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp biedt duurzame verwarming en koeling met tal van voordelen. Ten eerste is het milieuvriendelijk, omdat het geen schadelijke uitstoot produceert, wat de ecologische voetafdruk van je huis vermindert. Dankzij de energie-efficiëntie bespaar je op lange termijn op energiekosten, ondanks de initiële investering. Bovendien zijn warmtepompen veelzijdig, waardoor ze zowel in de winter voor verwarming als in de zomer voor koeling kunnen worden gebruikt. In sommige regio’s zijn er subsidies en financiële voordelen beschikbaar om de kosten te verlagen. Weinig onderhoud is vereist, en je wordt onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Kies voor een volledig elektrische warmtepomp voor een comfortabel, kostenefficiënt en milieuvriendelijk verwarmingssysteem.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een verwarmingssysteem dat twee technologieën combineert om je huis te verwarmen. Meestal bestaat het uit een combinatie van een elektrische warmtepomp en een conventionele cv-ketel. De warmtepomp haalt warmte uit de omgeving, zoals de lucht of de grond, en gebruikt deze om je huis te verwarmen. De cv-ketel treedt alleen op wanneer extra verwarmingsvermogen nodig is, bijvoorbeeld op zeer koude dagen.

Dit systeem is efficiënt omdat het gebruikmaakt van duurzame energiebronnen wanneer de omstandigheden dit toelaten, en overschakelt naar de cv-ketel wanneer dat nodig is om aan de warmtevraag te voldoen. Het biedt het comfort en de betrouwbaarheid van een cv-ketel, terwijl het tegelijkertijd de energie-efficiëntie verbetert en de ecologische impact vermindert.

Waarom een warmtepomp aanschaffen?

Belangrijke redenen om een warmtepomp te overwegen zijn het verlangen naar een gasvrije verwarming, het verminderen van je ecologische voetafdruk, en natuurlijk het besparen op je energierekening.

Kies de warmtepomp die bij je past

Een warmtepomp is een uitstekend alternatief voor een conventionele cv-ketel als je overweegt je huis zonder gas te verwarmen. Je kunt ook de warmtepomp combineren met je cv-ketel, dit wordt een hybride oplossing genoemd. Maar welke optie is het meest geschikt voor jouw woning? Dat verschilt per situatie. Er is geen one-size-fits-all antwoord op de vraag welke warmtepomp het beste bij je past en wat de kosten zijn. Het rendement verschilt ook per woning. Je mag dan geen kant-en-klare antwoorden verwachten, maar wel veel waardevolle informatie en tips om je huis op een comfortabele manier te verwarmen met een warmtepomp.

Een deskundig advies is het halve werk

Elke woning is anders, en de wensen voor comfort variëren sterk. Daarom is het van cruciaal belang dat een vakbekwame installateur jouw specifieke situatie kent, zodat hij je kan adviseren over de belangrijkste stappen wanneer je een warmtepomp overweegt. Met de juiste voorbereiding zul je binnenkort echt van de voordelen van een warmtepomp genieten!

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de omgevingslucht, ventilatielucht of aarde/grondwater. Deze warmte wordt met een hoog rendement omgezet in warmte van een hogere temperatuur voor de verwarming van je woning en voor het verwarmen van water. Dit maakt de warmtepomp een duurzaam alternatief voor huisverwarming.

Energiebesparing

De warmtepomp maakt gebruik van gratis warmtebronnen, zoals de omgevingslucht, de bodem, of ventilatielucht. Met slechts een beperkte hoeveelheid elektriciteit voor de compressor, kun je een zeer hoog rendement behalen.

Milieuvriendelijk

Minder CO2-uitstoot is een duidelijk teken van milieuvriendelijkheid. Door het hoge rendement is er weinig elektriciteit nodig om warmte te produceren.

Constante verwarming

In combinatie met laagtemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming, zorgt een warmtepomp voor een gelijkmatige temperatuur in je huis.

Koeling

Veel warmtepompen kunnen je woning zowel actief als passief koelen door warmte uit je huis op te nemen en af te voeren naar de warmtepompbron. Een aparte airconditioner is dus niet nodig.

Gasvrije verwarming

Met een volledig elektrische warmtepomp verwarm je je woning en tapwater 100% zonder gas, wat resulteert in maximale besparingen op je gasrekening!

Waardevermeerdering van je woning

Duurzame verwarming leidt tot een verbetering van je energielabel en daarmee tot een stijging van de waarde van je woning.

Subsidie

Bij aanschaf van een warmtepomp voor bestaande bouw kom je in aanmerking voor ISDE-subsidie, wat de kosten van je duurzame investering verlaagt.

Combinatie met huidige verwarming

Een warmtepomp kan naadloos samenwerken met bestaande verwarming, inclusief radiatoren, zonder noodzaak tot vervanging.

Comfort is net zo belangrijk

Bij Zonaltijd hechten we veel waarde aan duurzaamheid in verwarming, maar we begrijpen ook dat een warmtepomp het ultieme comfort moet bieden. Comfortabele verwarming met een warmtepomp Een aangename binnentemperatuur is van essentieel belang voor je woongenot. We begrijpen dat je je afvraagt of een warmtepomp daaraan kan voldoen. Het antwoord is simpel: absoluut. En misschien zelfs beter! Wist je dat veel warmtepompen naast verwarmen ook kunnen koelen?

Hoeveel geluid produceert een warmtepomp?

Een veelgestelde vraag is hoeveel geluid een warmtepomp maakt. Maakt een warmtepomp echt zoveel lawaai? Het geluid wordt voornamelijk veroorzaakt door de compressor. Bij een lucht/water warmtepomp of een ventilatielucht/water warmtepomp is de ventilator van de warmtepomp de belangrijkste bron van geluid. De geluidsproductie varieert altijd afhankelijk van het merk en het type,

Veelgestelde Vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan ons een bericht via contact.

Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de lucht en zet deze om in verwarming of warm water. Een grond-water warmtepomp onttrekt warmte uit de grond (bijvoorbeeld via grondwater) voor dezelfde doeleinden. Het belangrijkste verschil is de bron van warmte.

De besparing varieert, maar warmtepompen zijn over het algemeen energiezuiniger en kunnen aanzienlijke besparingen opleveren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van je huis en het huidige verwarmingssysteem.

Onze adviseurs helpen je graag verder met al je vragen Gratis adviesgesprek

Ja, tot 2023 kun je in aanmerking komen voor ISDE-subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp. Deze subsidie stimuleert de overstap naar duurzame energie en geldt voor zowel particulieren als bedrijven.winter dan in de zomer.

Ja, veel warmtepompen kunnen zowel verwarmen als koelen. Ze kunnen warmte aan je huis onttrekken om het te koelen, waardoor je het hele jaar door comfort hebt.

Ja, warmtepompen kunnen nog steeds efficiënt werken in oudere woningen. Het is echter raadzaam om te investeren in isolatie om het rendement te verbeteren. In sommige gevallen kan een hybride warmtepomp een goede oplossing zijn voor oudere woningen.

Binnen 24 uur offerte

Vraag een offerte aan