Met zonnepanelen ben je je eigen energieleverancier, en ook nog eens op een duurzame manier! Zonnepanelen wekken elektriciteit op, door het licht van de zon op te vangen en om te zetten naar stroom. Zonne-energie is net als windenergie en waterenergie een vorm van groene energie, wat inhoudt dat de energie praktisch onuitputbaar is en duurzame stroom levert.
Hoewel de zon van ons zeker vaker mag schijnen in Nederland, hebben we toch gemiddeld 4,38 uur zonlicht per dag. Daarom zijn zonnepanelen uiterst geschikt voor gebruik in Nederland en bovendien wordt het ook steeds zonniger in ons land, wat het alleen maar interessanter maakt! Het hebben van zonnepanelen wordt steeds populairder, mede doordat de aanschaf de laatste jaren een stuk goedkoper is geworden.
Bij serie geschakeld worden de panelen achter elkaar aangesloten met als gevolg dat prestatie van de een paneel invloed heeft op de andere paneel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld schaduw gedeeltes op panelen. Een serieel systeem is goedkoop, maar gaat dus ten koste van je opbrengst.
Het verschil met serie geschakeld is dat bij parallel de zonnepanelen naast elkaar worden aangesloten en niet achter elkaar. De plussen op de plussen en de minnen op de minnen. Elk paneel werkt individueel en heeft dus nooit last van een ander paneel dat minder presteert, door bijvoorbeeld schaduw.
Zit jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan ons een bericht via contact.
Wij zijn niet goedkoop maar hanteren eerlijkere prijzen voor onze diensten. Wij leveren enkel A-merk zonnepanelen en doen ons werk met een glimlach!
Het draait om meer dan enkel hoeveel zonnepanelen op een dak passen. Wij kijken daarom naar je verbruik en de ligging van je huis. Voor ons is klantbelang het belangrijkst. Blije klanten brengen ons immers nieuwe klanten. Dus samen kijken we naar alle factoren en adviseren wij je over het aantal panelen.
Onze adviseurs helpen je graag verder met al je vragen Gratis adviesgesprek
De aanname dat zonnepanelen in de winter geen energie opwekken is gelukkig onjuist!
Zonnepanelen hebben geen volle zon nodig om energie op te wekken. Dit gebeurt al als er licht is, dus ja ook tijdens bewolking wordt er energie opgewekt.
Het klopt wel dat zonnepanelen minder energie opwekken in de winter dan in de zomer.
Wanneer je zonnepanelen neemt, heb je ook een omvormer nodig. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op. Deze stroom moet worden omgezet naar bruikbare stroom voor de woning. Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Dit is de elektriciteit die je kunt gebruiken in huis. Er zijn twee soorten omvormers: stand-alone-omvormers en net-gekoppelde omvormers.
Wanneer je zonnepanelen koopt of huurt voor je huis, ga je gebruik maken een net-gekoppelde omvormer. Deze omvormers worden namelijk gebruikt in gebouwen met een vaste aansluiting, oftewel gebouwen met een meterkast. Deze omvormer zorgt er ook voor dat de extra stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen kan worden teruggeleverd aan het energienetwerk.
We leveren standaard een omvormer mee die het beste werkt met je zonnepanelen. Als je jouw offerte aanvraagt vertellen we je precies welke omvormer we aanbevelen voor jouw dak. Dat, en alle andere technische informatie, hoor je van ons na jouw offerte gratis en vrijblijvend.
Op sommige dagen wekken je zonnepanelen meer energie op dan jij verbruikt. Bijvoorbeeld als de zon schijnt of als je niet thuis bent. Doordat we je zonnepanelen koppelen aan je energiemeter wordt dat energie-overschot vanzelf terug geleverd aan het net. Jij hoeft hier dus niets voor te doen. Zodra de zonnepanelen geplaatst zijn moet je wel aan de overheid laten weten dat je energie levert, dat doe je door je aan te melden bij energieleveren.nl.
In Nederland mag je de energie die jij levert afstrepen tegen de energie die jij afneemt van de energieleverancier. Dit heet salderen. Je krijgt ook een vergoeding voor de extra energie die jij levert, maar die is slechts 70% van de prijs, dus ~€0,06 per kWh. Het is dus niet rendabel om heel veel extra stroom op te gaan wekken om te verkopen aan het net. Daarom adviseren wij altijd hoeveel zonnepanelen je het beste kunt nemen op basis van jouw gebruik.